Obilježena 23. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice

Objavljeno u Novosti

Dana 17. lipnja 2012. godine obilježena je 23. obljetnica HDZ-a u prostorima NK "Jarun", gdje je prije 23 godine utemeljena Hrvatska demokratska zajednica na čelu s dr. Tuđmanom. Povodom obljetnice izaslanstvo predvođeno predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Tomislavom Karamarkom položili su vijence na Oltar domovine i na grob dr. Franje Tuđmana na Mirogoju, a izaslanstvo predvođeno zamjenikom Hrvatske demokratske zajednice prof. dr. sc. Dragom Prgometom položili su vijenac uz poprsje dr. Franje Tuđmana ispred rodne kuće u Velikom Trgovišću.

U 10.00 sati u prostorijama NK "Jarun" na zagrebačkom Jarunu održana je svečana sjednica. U 10.30 sati na istom je mjestu održana dodjela Uvjerenja o završenom programu polaznicima 5. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, među kojima su bili i predstavnici naše županije Ante Škugor i Slavica Bastić. U 11.00 sati odigrana je nogometna utakmica između ekipa HDZ- seniori i Mladež HDZ-a uz rezultat 6:2. Za ekipu HDZ-seniora iz naše županije nastupali su potpredsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije Goran Pauk i tajnik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak. Nakon utakmice, u 12.30 sati održan je prigodni domjenak. Sveta misa zahvalnica održana je u 18.00 sati u Zagrebačkoj katedrali. 

"Jesmo Europljani, ali smo Hrvati s dubokim korijenima u europskoj povijesti i povijesti ovog teritorija, borili smo se za svoju zemlju a to ćemo i dalje raditi", rekao je Tomislav Karamarko na svečanosti održanoj u prostorima NK Jarun, gdje je prije 23 godine utemeljena Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na čelu s dr. Franjom Tuđmanom. 

Karamarko je ocijenio da je najveći problem HDZ-a što su, kako je kazao, dopustili da tzv. ljevičari koji to zapravo nisu, protegnu ''svoju ideološku supstancu'' kao nekakve opće vrijednosti koje bi trebalo slijediti. 

"Doživjeli smo najperverzniju političku inverziju da je dr. Tuđman proglašavan diktatorom, a oni koji su gradili svoju karijeru na hrvatskoj muci 70-tih godina, proglašavani su ''očevima hrvatske demokracije'' - i to smo mi dopustili", kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

"Gdje smo bili kada se to događalo? Gdje smo bili kada se događao famozni proces ''detuđmanizacije'' u stranci, koji samo što nije bio i programatski reguliran?", zapitao je Karamarko poručivši kako je toga dosta. 

Aktualnu hrvatsku vlast nazvao je "nenarodnom", rekavši kako nije sposobna napraviti ništa na gospodarskom planu dok, kako smatra, na ideološkom i moralnom radi sve da rastoči vrijednosti stvorene 90-tih godina s uspostavom samostalne Republike Hrvatske. 

"S kojim guštom oni skidaju pokroviteljstvo s Bleiburga; i kažu da neće graditi Pelješki most i neće da postoji teritorijalni kontinuitet hrvatske države", rekao je Karamarko, dodavši kako im to neće uspjeti. 

Vratit ćemo pravu autentičnu Hrvatsku u HDZ, a HDZ ćemo vratiti hrvatskom narodu i ne bojim se za budućnost ove stranke, istaknuo je predsjednik HDZ-a. 

„Ono što mora biti čvrsto kao armirani beton je naša ljubav prema Hrvatskoj, naš odnos prema neovisnosti, odnos prema dr. Franji Tuđmanu i njegovom političkom učenju, odnos prema Domovinskom ratu i odnos prema našim poginulim. Ako se tu složimo brzo ćemo se svi opet naći na okupu", kazao je Karamarko, pozvavši sve bivše članove koji su izišli iz HDZ-a, kao i nove članove da uđu u stranku te da svi zajedno "zbiju glave".