Održan završni predizborni skup u Drnišu

Objavljeno u Novosti

U nazočnosti više od 450 članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice Grada Drniša, održan je završni predizborni skup u koncertnoj dvorani glazbene škole „Krsto Odak“ u Drnišu, povodom prijevremenih izbora za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Drniša. Uz brojne članove i simpatizere predizbornom skupu nazočili su potpredsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice, gosp. Tomislav Čuljak, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice gosp. Milijan Brkić, član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice na nacionalnoj razini i gradonačelnica grada Knina gđa. Josipa Rimac, predsjednik MHDZ-a gosp. Josip Bilaver, predsjednik ŽO Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik gosp. Ante Kulušić, dopredsjednik ŽO Hrvatske demokratske zajednice i župan Šibensko-kninske županije gosp. Goran Pauk, dopredsjednik ŽO Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije i gradonačelnik grada skradina gosp. Nediljko Dujić, te drugi stranački dužnosnici na županijskoj i gradskoj razini.

Predstavljajući se kandidati Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika gosp. Josip Begonja te zamjenika gradonačelnika gosp. Nikola Lovrić u svom obraćanju kazali su da je katastrofalna demografska slika u Drnišu i drniškom kraju refleksija općeg gospodarskog stanja. Da bi se zaustavio negativan demografski trend istaknuli su da su potrebna veća proračunska izdvajanja namijenjena demografskoj obnovi, ali i da je vrijeme kad se investitore treba tražiti, a ne čekati da se netko od njih sjeti investirati u Drniš i drniški kraj. 


Govoreći o onom što je zadnjih godina u drniški kraj uloženo, Begonja je konstatirao da su zadnja veća ulaganja u komunalnu ili društvenu infrastrukturu bila prije nekoliko godina u vrijeme kad je na čelu Vlade RH bio HDZ-e, a da u zadnjih godinu dana osim obećanja u Drniš i drniški kraj nije ni kuna došla iz državnog proračuna. Ovakvom stanju kao i pokušajima da nam se mimo naše volje, mimo zdravog razuma nametnu neka ideološka rješenja, a sve pod krinkom zdravstvenog odgoja, na najbolji način usprotivili su se žitelji našeg kraja njih 75 koji su se u zadnja dva mjeseca učlanili u našu stranku, tako da danas Hrvatska demokratska zajednica Grada Drniša broji 1.000 članova.

Iako su ovi izbori zapravo pred izbori onim redovnim što će se održati u svibnju ove godine, Begonja je pozvao sve prisutne da oni, njihovi rođaci i prijatelji iziđu u nedjelju 27.01.2013. godine na izbore te da zaokruže broj 1 na glasačkom listiću jer je glas za HDZ glas za razvoj.

U svom obraćanju Šibensko-kninski župan gosp. Goran Pauk osvrnuo se na nužnost postojanja sprege gradske i županijske vlasti kao i na sve ono što je s razine županije učinjeno za Drniš i drniški kraj u pogledu razvojne strategije cijele županije, prostorno-planske dokumentacije, u pogledu subvencioniranja vinogradarstva i stočarstva, kao i strategiju razvoja seoskog turizma, brendiranje drniškog pršuta, uređenje županijskih cesta na području drniškog kraja.

Predsjednik ŽO HDZ-a gosp. Ante Kulušić u svom obraćanju kazao je da ako i lokalna vlast budu kukuriku predznaka da se Drnišu i drniškom kraju ne piše dobro jer onda će i ovdje biti situacija kakvu već u državi imamo.

Pred nama su u ovom trenutku najvažniji izbori na području Šibensko-kninske županije, jer će ovim izborima u Drnišu HDZ započeti rušenje ove neodgovorne SDP-HNS ove vlasti u Drnišu, Šibeniku i onim općinama gdje su oni na vlasti. Zbog nas samih u zadnjih nekoliko godina HDZ nije bio na vlasti u Drnišu, zato je došlo vrijeme da se ne bavimo više sami sobom jer je HDZ važniji od svih rasprava i svađa. Uz konstataciju da se u nas trenutno živi od danas do sutra zbog nedostatka dugoročnog gospodarskog promišljanja, Kulušić je kazao da danas kukuriku vlast želi da se rasproda nacionalno bogatstvo i javna dobra samo kako bi opstali na vlasti.

Članica predsjedništva HDZ-a na nacionalnoj razini gđa. Josipa Rimac kazala je da joj je iznimno drago što je odaziv članova i simpatizera na predizbornom skupu velik te se nada da će se na kormilo grada Drniša 27. siječnja ponovno nakon nekoliko godina vratiti Hrvatska demokratska zajednica, jer to žitelji drniškog kraja zaslužuju jer je Drniš i drniški kraj bio i ostao utvrda HDZ-a.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora gosp. Tomislav Čuljak koji je nazočio skupu i u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice gosp. Tomislava Karamarka kazao je da očekuje da u Drnišu HDZ pobjedi na ovim prijevremenim izborima. Za one koji se pitaju ima li razlike između HDZ-a i SDP-a ili drugih političkih stranaka, Čuljak je kazao da postoji velika razlika jer mi se razlikujemo od SDP, HNS-a i drugih stranaka jer za nas je Hrvatska domovina za koju su mnogi dali svoje živote, a za druge stranke ona je „ova država“ ili „ova zemlja“. Iako su mnogi nastojali uništiti Hrvatsku demokratsku zajednicu to nisu uspjeli jer Hrvatsku demokratsku zajednicu činimo mi svi. Mi nismo bježali iz Hrvatskog sabora kad se donosila odluka o razdvajanju Hrvatske od bivše države. Imali smo predsjednika koji je bio vizionar, koji je poveo cijeli narod u stvaranju vlastite države.

Danas imamo to da svi oni koji su glasovali na zadnjim izborima za kukuriku koaliciju, kažnjeni su jer je evidentno kud oni vode državu, i to zbog toga jer nemaju ljude koji imaju viziju, ljude koji nemaju ni stručnost ni sposobnost voditi državu, a broj nezaposlenih u Republici Hrvatskoj to najbolje potvrđuje.

Zato upravo na ovim prijevremenim izborima ovdje u Drnišu koji su test, pokazat ćemo snagu Hrvatske demokratske zajednice, pokazat ćemo da imamo najkvalitetnije ljude, pokazat ćemo jedinstvo Hrvatske demokratske zajednice i uvjeren sam da ćemo pokazati na ovim izborima što će se dogoditi na slijedećim redovnim lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj.